Zemin ses yalıtım oturum ve çalışma alanlarında yapılan, üst kattaki titreşim ve gürültünün alt kata gitmesini önlemek için uygulanan ses yalıtım türüdür. Zemin ses yalıtımı olmayan konutlarda evlerdeki çocuk koşuşturmaları, koşu bandı üzerinde koşmak, partiler gibi alt kata zeminden gürültü ve titreşim gitmesine sebep olur, bu gibi durumlarda ve hareketli bir aileniz, eş dostunuz var ise zemin ses yalıtımı yaptırmanız gerekir.
Sert zeminlerin üzerinde yürümek, masa, sandalye, ünite, dolap ve benzeri eşyaların yerlerini değiştirmek, eşyaların yere düşmesi gibi olaylar fazlasıyla darbe sesi yaratır ve bu durumlar sadece alt katınızda faaliyet gösterenleri değil kolonlar ve duvar arası boşluklarca bulunduğunuz binadaki tüm dairelere ofislere ulaşır. Titreşimden kaynaklanan, tavandan ve zeminlerden gelen bu tür gürültülü sesler komşularınızın üzerinde rahatsızlık etkisine sebep olur.
Özellikle iş yerleri, kafelerr, restoranlar, gibi fazla çalışanın olduğu mekânlarda sadece alt kat olmaksızın çıkardığınız ses gürültüsü ile tüm binayı rahatsız edersiniz. Bu ve bunun gibi durumlarda çevreye rahatsızlık vermemek amacı ile zemin ses yaltım yaptırmanız gerekmektedir. Zemin ses yalıtımı parke ve şap altında uygulanır, dileyen müşterilerimiz için halı şeklinde kullanıma uygun olan ürünlerimiz de mevcuttur.
Peki uygulama süreci nasıl işliyor? Zemin üzerinde genel olarak titreşimli sesleri, eşyaların yer değiştirmesinde çıkan gürültüyü, toplu ayakkabıların çıkardığı sesi , koşu bandı üzerinde koşulur iken çıkan titreşimleri evdeki çocukların koşuştururken çıkardıkları gürültüleri engellemek için bondex sünger ya da kauçuk levha adı verilen ses yalıtım malzemeleri tercih edilir.
Bu malzemeler tercih edilmeden önce ses yalıtımı yapılacak bölgeye bakılır ve uygulanacak ürün seçilir akabinde projelendirilmesi yapılır zemin ses yalıtımı yapılmasını onayladığınızda ise profesyonel ve işine emek veren ekibimiz ile en kısa zamanda uygulamaya başlanır.
Zemin ses yalıtımında kullanılan birçok malzeme ve farklı uygulama yolları bulunmaktadır bu malzemelerden bazıları; zemin kauçuk levha, mantarlı kauçuk levha, epdm ses yalıtım bariyeri, bariyerli bondex sünger, kauçuk tabanlı akustik halı ve akustik karo halı şeklindedir. Size en uygun ürünü seçerken bizim ile iletişime geçmeniz yeterlidir, işinde usta ekibimiz ile en kısa zamanda ve profesyonel bir şekilde zemin ses yalıtım uygulamanızı gerçekleştirebiliriz.
Akustik Şilte : Titreşim darbe ve ses yalıtımı 5 MM ( 22-28 db ) 10 MM ( 28 – 36 db )
Mantar şilte : Darbe kaynaklı titreşim dalgalı sesleri sönümleyerek bütün sesi yuta bilen titreşimli seslerin ses dalgasını kırmakta oldukça başarılır
Sbr kauçuk : Titreşimlerin ve darbe seslerinin oluşmasını önler, zeminde parkelerin ve şapların altında kullanabilirsiniz.
Mantarlı kauçuk şilte : Ses ve ısı izolasyonu sağlamakla mükelleftir, inşaat aşamasındaki yapılarda zeminler, duvarlar ve çatılarda kullanılmak üzere tercih edilir.
Epdm ağır ses yalıtım bariyeri : Aşırı gürültünün engellenmesi gereken durumlarda süngerlerin arasına koyularak en etkili sesleri dahi keser.
Bariyerli bondex sünger: En etkili ses yalıtım ürünlerinden birisi olmakla birlikte fazla yüksek sesleri dahi engeller.
Kauçuk tabanlı akustik halı: Titreşimleri engeller, kauçuk tabanlı akustik halı sayesinde titreşimden gelen sesleri önler ve alt kattaki seslerin üst kata çıkmamasına yardımcı olur.
Akustik karo lıha : 50’ye 50 ebadındadır, kendinden bantlıdır, çok kullanılan alanlarıyla az kullanılan alanları arasında fark belirtmeksizin renklerini kaybetmez.
Gibi ve daha fazla zemin ses yalıtım malzemeleri mevcuttur bizim ile iletişime geçerek size en uygun ürünü seçebilirsiniz.
Zemin ses izolasyonu yapılırken dikkate alınması gereken bir kaç nokta vardır, nedir bunlar zemin ses izolasyonunda zemine giden sesin ne tür sebeplerden gittiği belirlenmesi gerekir belirlenen sebep göre zemin ses yalıtımı ürünü belirlenerek uygulanır.
Zemine bir titreşim kaynaklı sesler gider iki normal sesler gider. Titreşim kaynaklı sesleri engellemek için zemine şap altına veya parke altına akustik şilte ve mantar şilte uygulaması yapılır dalga frekanslı seslerde sesin yoğunluğuna göre kauçuk mantar veya sbr kauçuk şilte kullanıla bilir. Normal konuşma sesleri makine veya enstrüman seslerini kesmek için ekstra olarak epdm agır ses yalıtım bariyeri de kullanılır.
Ses izolasyonu şap altı ve parke altına uygulanmaktadır zemin ses izolasyonu yapımında şaptan önce zemin ses izolasyonu ürünleri serilir ve üstüne şap atılır. parke altı ses yalıtımı için mevcut parkeler sökülür sökülen parkenin altına zemin ses izolasyonu malzemeleri uygulanır ve ardın tekrardan parke üstüne uygulanır.