Duvar ses yalıtım günümüz dünyasında neredeyse mecburi hale gelmiştir çünkü yeni yapılan binaların ve eskiyen duvarların sesi ortam içerisinde tutamaması sebebi ile çevremizdeki insanların çıkardıkları ses gürültüsü sizi ya da sizin çıkardığınız ses gürültüsünün insanları veyahut komşularınızı rahatsız etmesi gayet olağandır bu sebeple duvar ses yalıtımı veya tavan ses yalıtımı binalarımızda, ofislerimizde gerekli hale gelmiştir.
Duvarlar arasından rahatsız edici seslerin geçişini önlemek için apartman genel duvarlarına, duvar ses yalıtımı yaparak komşularınızı rahatsız etmeyi ya da komşularınızın sizi rahatsız etmesini önleyebilirsiniz.
Eğer yaşadığınız binanın ya da faaliyet gösterdiğiniz ofisin yapım aşamasında ses yalıtımı çalışması yapılmadıysa çıkardığınız seslerin ve ses gürültülerinin bulunduğunuz ortamın dışına çıkması, dışarıda oluşan ses gürültülerinin sessizliği yok edip huzurunuzu bozması size rahatsızlık veriyor ise duvar ses yalıtımına ihtiyacınız vardır.
Duvar ses yalıtımı ile tavan ses yalıtımı malzemeleri, ham maddeleri, işlevleri ve uygulanış açısından birbirleri ile benzerlik gösterebilmektedir bundan dolayı işinize yarayacak bazı tavan ses yalıtım malzemelerini duvar ses yalıtımı olarak da kullanabilirsiniz. Duvar ses yalıtım yapılır iken ses yalıtımı yapılacak bölgenin duvarlarında hangi malzemelerin kullanıldığına dikkat edilir ve bulunan malzemeye göre duvar ses yalıtımı malzemesi seçilir ve tarafımızca montaj işlemleri gerçekleştirilir.
Duvar ses yalıtımı uygulamasında bina yapım aşamasında iken tuğlaların arasına ses yalıtımı sağlayacak ürün koyularak oturum alanını minimum düzeyde kısıtlar lakin eğer yapım aşamasında tuğlaların arasına ses yalıtımı ürünü yerleştirilmediyse dairede oturanlar tarafından yapılır bu da yapım aşamasındaki binada ses yalıtımı yapılmasına nazaran daha fazla yer kaplar bu durumda pek de yapılacak bir şey yoktur.
Çünkü oturuma hazır binalarda ses yalıtımı yapılır iken malzemenin önüne profiller koyularak fazladan bir hava boşluğu yaratmak gerekir bu sebeple oturum alanınız santim de olsa daralmak durumundadır. Duvar ses yalıtım malzemeleri sadece evlerde ve ofislerde tercih edilmez aksine üniversitelerde sınıflar arasında ses alışverişini önlemek, koridorlara sesin çıkmasını minimum düzeye indirmek için, toplantı odalarında sesin dışarıya çıkmasını engellemek, konferans salonlarında da sesin dışarından duyulmamasını sağlamak için duvar ses yalıtım tercih edilebilmektedir.
Duvar ses yalıtımı yapılırken dikkat edilmesi gereken bir çok önemli noktaları vardır bunlardan bir kaç tanesinden bahsedelim . Sizi rahatsız eden seslerden kurtulmak için önce sesin kaynağını belirleyelim ardın sesin siz nerden ve nasıl ulaştığına bakalım tavandan mı duvarlardan mı veya zeminden mi gelmekte ses sesin geldiği alan belirlendikten sonra yapılacak uygulama ve ürünler belirlenir duvar ses yalıtımı yapılırken dokuz işlem yapılmaktadır yapılan işlemleri aşağıdan inceleye bilirsiniz.
Bariyerli bondex: katmanlarından Birincisinde bulunan 10mm 150dns bondex, ikinci katmanında 3mm epdm ağır ses yalıtım bariyeri, üçüncüsünde ise 20mm 150dns bondex bulunmaktadır totalde 3,3cm kalınlıktadır. Bariyerli bondex; ferah, geniş ortamlar için tercih edilir. Titreşimler ile yankıları ve ses gürültülerini aza indirgemekle birlikte fazlasıyla narindir bu düşük ses dalgalarını tamamen yok etmesini sağlar.
epdm ağır ses bariyeri: Bu ağır ses yalıtım bariyerin kullanılacak alana ve çıkan sesin gürültü DSB değerlerine göre 2mm ve 6 mm arasında olan kalınlarından birsi sizin ses rahatsızlığınızın kese bilecek olan kalınlık seçilir.
Ses yalıtım bandı : Ses yalıtım bandı duvardan bağımsız olarak galvaniz profillerden örülen karkasın tavan yan duvarlar ve zemine profilin temas eden yüzüne çekilir ve örülen karkasın da vidalanacak yüzüne ses yalıtım bandı çekilir.
Akustik takoz : aksutik takoz galvaniz profillerle örülerek yapılan duvarın ortasından sağlamlığı ve ortasından esnekliği olmaması için sabitlenen taşıyıcı sistem ile duvarda acılan delikle gele bilecek olan titreşim dalgalı uğultu seslerin kesilmesi için kullanılan akustik takozdur.
Akustik sünger yapıştırıcısı : Duvara tavan zemin uygulaması yapılacak olan tüm ses yalıtım ve akustik ürünlerin uygulandıgı alanda uzun ömürlü durması için yapıştırılır.
Bunlar ve bunlara benzer duvar ses yalıtım malzemeleri seçilirken yapılacak konuma göre bizimle irtibata geçerek belirleyebilirsiniz.
Komşu duvar ses yalıtımı komşularınızla ortak kullanım duvarınıza yapılan ses yalıtım modülüdür, evinizde aileniz ile keyifli vakitler geçirirken komşularınızın konuşma, televizyon, tabak kaşık, müzik sesleri ile sizlere rahatsızlık vere biliyor.
Ortak duvarlarınızın yalıtım olarak zayıf olmasından sesler duvarlardan rahatlıkla geçiş yapabiliyor, ortak duvar yalıtım modeli ile ortak duvarınızın üzerine on cm kalınlığında bir ses yalıtım sistem modülü uygulaması yapıyoruz uygulama sonucu aldığımız verim oranı % 80 % 90 aralığında değişmektedir, fazlasıyla yeten bir sonuçtur ziyadesiyle memnun kalacağınız bir uygulamadır.
Yaşam alanlarınız ve çalışma alanlarınızda sizi rahatsız eden dikkatinizi ve odaklanmanıza engel olan gürültülü rahatsız edici istenmeyen seslerin engellenmesi için yapılan bir ses yalıtımı uygulamasıdır . Bu duvar ses yalıtımı sizin şikâyetlerinizi ve rahatsız edici sese göre yapılacak uygulama değişiklilik gösterir bu durumda yanlış ürün alımı ve yanlış bir ses yalıtımı uygulaması yapılmaması adına bizimle iletişime gerek daha detaylı ve en doğru yönlendirmelerle hizmet ala bilirsiniz